21 Şubat 2014 Cuma

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi
Kalıcı kızlık zarı dikimi birkaç teknikle yapılmaktadır. Muayene sonrası tam olarak hangi yöntemin uygulanacağına karar verilir. Kalıcı yöntemle tamirde vajina içinden flep dediğimiz bir doku parçası çıkarılır ve bu flep kullanılarak vajina girişine yeni bir kızlık zarı yapılandırılır. Burada vajina yapısına uygun olarak iki veya üç adet flep kaldırılarak kızlık zarı tamiri yapılabilir. Buna ikili veya üçlü flep tekniği de denilmektedir. 

Eğer uzun süreli ilişki, yapılan kürtaj veya doğumlardan dolayı vajinada genişleme varsa aynı seansta vajina daraltma işlemi de yapılabilmektedir. Vajina daraltmadaki esas amaç ilk ilişkide hem kanama olmasının sağlanması hem de vajinadaki darlığın eski haline getirilmesidir.
Bu ameliyatlar sonrası hastalar kontrole çağırılarak iyileşme takip edilir ve bu şekilde hastanın ilk gecesinde bir problem yaşamaması garanti altına alınır. 

Kızlık zarı dikimi sonrası hasta günlük yaşantısına  hemen geri dönebilmekte , yolculuk yapabilmektedir. Hastanede yatmasına gerek yoktur. 

Bir önceki Kızlık Zarı Dikimi Nedir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz. 

Hiç yorum yok: